Творчі роботи учнів



                   
                      Щоденник кота Кефірчика
                 Добрий день, вельмишановний читачу! Якщо ти читаєш це, краще поклади на місце, але якщо ти надто сміливий (або дурний) – читай і співчувай моєму життю (або заздри). Називай мене Великий чорний господар, або просто Кефірчик. Мої співмешканці – Галина і Митько – взяли мене з магазину для тварин, який вже не міг прогодувати мою Величність. Щось я відволікся. Так ось, був звичайний день (якщо такі бувають у моєму житті). Хоча ні, не звичайний…

                 Зранку Галя не давала поїсти. Казала, що й так дві миски повні стоять. Довелося зображати сироту. Робив чесні страждальницькі очі, сиротливо тулився до пластикового ящика з картоплею, понуро гриз цибулину. Галюня таки нагодувала. Коли йшла на роботу, пройшовся кігтями по її шовковому шарфику. Йому настав кінець. Дуже був собою задоволений. А Митько правильні черевики купив. З коробкою і шелестячими папірцями. Клаптики по всьому будинку. Лежав у коробці, дер поролон, тішив самолюбство. Шнурки Митька в нових черевиках уже погриз. Грав в стадо скажених бізонів. Носився по будинку зі швидкістю світла. Забув, що кігті  підрізані, що не загальмував. Класно вписався головою в шафу. Лежу в коридорі, рахую зірочки. Митяй приніс нову швабру. Вона чудова, але коротка, з товстою круглою штукенцією внизу. Точив об неї кігті. Видер всю середину до мишей собачих. Клаптики розкидав по будинку. Проточив кігтями наскрізь подушку Миті. Виявив всередині пір'я - ганяв по всьому будинку. Найкращі зібрав докупи під ліжком (нехай помучуться зі своєю шваброю).Про всяк випадок сховався під диван. Попередньо пообідав, щоб до вечора не померти від голоду. Втомився страшенно. Півдня носився за жирною чорною мухою, відбив всі лапи, перевернув половину колекції порцелянових фігурок Галини, скинув з полиць цілу бібліотеку, збив колонку. Побудував з наповнювача в лотку велику піраміду. Строго зорієнтував по сторонах світу, зірках і розі вітрів. Прийшли Митяй і Галя - і давай кричати: знову весь туалет запаскудив! Вліз у шафу і давай валятися на речах! Дуже сподобалось. Потім Галька побачила і в шафі мене закрила. Насилу вибився. Від них іноді теж користь буває. Сьогодні зранку принесли цілу гору їжі. Поки вони її з пакетів по поличках розкладали, зворушувався і очей не міг відвести. На радощах кричав так, що з дерев за вікном листя осипалося, а на світлофорі скло тріснуло. Довго сміявся над ним з-під дивана. Віник щось не дотягується.
        Сьогодні зрозумів: крадена сметана набагато смачніша звичайної. Крадена картопля на смак все те ж лайно. Весь вечір сидів перед дзеркалом і милувався собою. Все ж я красивий. Господарі носилися навколо з криками «Гей, ти, позер котячого роду!» Знімали на камеру.  " Подамся в моделі, якщо худнути не змусять", -   твердо вирішив я.

        Написав пам'ятку для початківців: 
1. Кіт - вінець творіння і представник Вищого Розуму.
2. Все, що робить Кіт - правильно.
3. Кота слід обожнювати, плекати і годувати.
4. Їжі багато не буває.
5. Кіт може спати скрізь, а ти - де дозволить Кіт.
6. Кіт не паскудить. Він окроплює небесною росою вибрані ділянки.
7. Кричати на Кота - собі гірше.
8. Кіт не дряпається. Кіт мітить васалів.
9. Кіт не кричить ночами, а видає чарівне милозвуччя.
10. Кіт не розкидає наповнювач з лотка, він реконструює ландшафт.
11. Кіт не загиджує поверхні шерстю, він надає їм м'якість.
І на цьому день добіг свого кінця. Сподіваюся на таку ж плідну роботу і у майбутньому. З повагою, Ваш Кефірчик.
                                                   
                                                           Міхедькіна Валерія , учениця 8-А класу.

Комментариев нет: